Wmo-handreiking

Wmo-loket: in gesprek over uw situatie en wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket: in gesprek over uw situatie en wat u nodig heeft aan ondersteuning. Heeft u door uw beperking of chronische ziekte moeite om mee te doen in de samenleving? Kunt u niet zelfstandig wonen of een huishouden voeren? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van de gemeente. De Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning.

De Wmo zorgt er voor dat iedereen mee kan doen in de samenleving. En dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. Dat betekent dat u bij de gemeente terecht kunt voor ondersteuning als u belemmeringen tegenkomt in het leven.

Bij het Wmo-loket krijgt u informatie en advies over algemene en individuele voorzieningen. Ook ondersteunt de consulent van het Wmo-loket u bij het aanvragen van voorzieningen. Samen met de Wmo-consulent kijkt u wat uw situatie is en wat uw behoefte aan ondersteuning is. En hoe u hier iets aan kunt doen.

Voordat u met de Wmo-consulent in gesprek gaat, kunt u thuis vast nadenken over uw vraag. Waar heeft u moeite mee? Wat zijn de dingen die u nodig heeft? En hoe zou u dit kunnen oplossen?
Met deze brochure kunt u zich voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent.

Klik hier om de brochure te downloaden.

De handreiking is een coproductie van project de Kanteling en de MEE-organisaties.

 

 

 

realisatie: christiaanhoogeveen.nl