Fotoboek Gewoon? Nee heel bijzonder!

Gewoon? Nee, heel bijzonder! is een fotodocument over jongeren met het VCFS syndroom. Op het eerste gezicht heel gewone mensen, maar niet alles is wat het lijkt. Als gevolg van een defect op chromosoom 22 hebben deze prachtige mensen de nodige, niet direct zichtbare, beperkingen. Gewoon functioneren in deze hectische maatschappij is daardoor best lastig. Desondanks staan ze heel positief in het leven en zijn ze stuk voor stuk heel bijzonder.

Dat inspireerde de fotograaf, Ingrid Canter Cremers, tot het maken van een fotoboek. Ze wilde graag laten zien hoe gewoon, maar ook hoe bijzonder haar kinderen zijn. Ongeveer twee jaar geleden was ze begonnen met dit  bijzondere project.
De eerste foto was van Yara, haar eigen dochter. Na deze foto volgden al snel foto’s van andere jongeren met VCFS. Allemaal even gewone als bijzondere mensen met ieder hun eigen unieke verhaal. De meeste portretten zijn indringend en vertellen iets over de kinderen zelf. De een is wat meer in zichzelf gekeerd, de ander meer beschouwend en weer een ander oogt vrolijk en open. De beelden van de jongeren in hun vertrouwde omgeving vertellen iets over ‘zo wil ik het hebben, daar voel ik me prettig’, aldus de fotograaf.

 

Tamara (Foto uit het Fotoboek)

Bestellen

Wilt u een exemplaar van dit boek. Maak dan € 14,50 (prijs inclusief verzendkosten) over op giro 5364291 t.n.v I. Canter Cremers o.v.v. fotoboek en uw naam en adresgegevens.
 

 

realisatie: christiaanhoogeveen.nl