Williams syndroom


Het Williams syndroom is vrij zeldzaam. Naar schatting worden per jaar in Nederland tien tot vijftien kinderen geboren met Williams syndroom. Het komt even vaak voor bij meisjes als bij jongens. Kinderen met WS hebben een open, uitnodigend gezicht en een vriendelijk karakter.
Ongeveer driekwart van de kinderen heeft een kenmerkende aangeboren hartafwijking, namelijk een vernauwing van de aorta (SVAS). Vrijwel altijd zijn er de eerste jaren problemen met de groei en de voeding: veel braken, spijsverteringsproblemen en veel – vooral ’s nachts – huilen. De ontwikkeling kent een trage start. In vergelijking met leeftijdgenoten is er een achterstand in motoriek, aandacht, taal- spraak, coördinatie en contact. Vanaf de schoolleeftijd komt het vriendelijke en sociale karakter meer naar voren.
Bij jonge kinderen kan de aandoening moeilijk te herkennen zijn. Vanaf de schoolleeftijd wordt het uiterlijk karakteristieker. Toch wordt ook bij ouderen de aandoening nog lang niet altijd herkend.
Het netwerk Williams zet zich in voor een grotere bekendheid en betere herkenning van het syndroom. Het netwerk stimuleert het contact tussen ouders, hulpverleners en wetenschappers. Het motto: Samen zijn we sterker!
Het netwerk maakt deel uit van VG netwerken.
 

Williams

 

informatie

Miles for Music
Sponsorloop voor netwerk Williams - 21 sept. 2014
Zie flyer.

nieuwsbrieven

brochure

 

 

 

realisatie: christiaanhoogeveen.nl