Sneeuwdag 2019

Op zaterdag 6 april organiseert Stichting Onbeperkt Doen de Sneeuwdag voor mensen met een verstandelijke beperking. Op deze dag kunnen kinderen en volwassenen ervaring opdoen met de wintersport. Onder begeleiding van geschoolde ski-leraren krijgen ze skiles, kunnen ze zit-skiŽn en/of sleeŽn.

Iedereen kan meedoen

De Sneeuwdag is bedoeld voor kinderen en volwassenen met een lichte verstandelijke of een meervoudige beperking. Heeft je kind een lichamelijke beperking of vindt hij het skiën te eng? Ook dan kan hij meedoen, want zit-skiën kan namelijk altijd.

Het doel van de Sneeuwdag is iedereen met een verstandelijke beperking te laten kennismaken met wintersport. De skilessen zijn op beginnersniveau en worden op de kleine piste gegeven.

Professionele begeleiding

Naast de professionele begeleiders zijn er ook veel vrijwilligers aanwezig. De skilessen worden gegeven door geschoolde ski-leraren van Snowplanet. In elke ski-les zitten maximaal 6 deelnemers. Elke deelnemer wordt 1 op 1 begeleid door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger biedt de deelnemer extra hulp waar nodig.

Het zit-skiën wordt begeleid door professionele vrijwilligers van Ski-Uniek. Zij zijn geschoold en ervaren in het lesgeven van zit-skiën en zullen elke deelnemer begeleiden bij zijn of haar zit-ski-ervaring.

Het sleeën wordt begeleid door onze vrijwilligers. De meeste vrijwilligers van de Sneeuwdag werken zelf met mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben dus ervaring met de doelgroep.

Inschrijven Sneeuwdag

Als familie is het natuurlijk heel leuk om te komen kijken bij al deze sneeuwpret. Per deelnemer mag één begeleider mee de sneeuwhal in. Andere familie kan vanuit het warme restaurant toekijken. Er kan eventueel halverwege gewisseld worden en het is mogelijk om tegen regulier tarief een toegangskaartje of skiles te boeken bij de balie van Snowplanet.

Wacht niet te lang met inschrijven, want VOL = VOL. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op www.sneeuwdag.nl
 

gegevens

titel
Sneeuwdag 2019
datum
zaterdag 6 april 2019
tijd
locatie
Snowplanet

Agenda

donderdag 21 maart 2019
 
zaterdag 6 april 2019
 
zaterdag 22 juni 2019
 

realisatie: christiaanhoogeveen.nl