Actueel

 

 

 

dinsdag 14 november 2017
Nu te downloaden nieuwe Unique folders over zeldzame genafwijkingen. De folders zijn het resultaat van het project ´Over grenzen kijken maakt het verschil´.
dinsdag 14 november 2017
Ouders die zaken moeten regelen op het gebied van zorg, wonen, werk, inkomen en/of onderwijs kunnen beroep doen op onafhankelijke cliŽntondersteuning.
woensdag 8 november 2017
Als kinderen of jongvolwassenen hulp uit de WLZ nodig hebben, moeten dure diagnostische tests zoals IQ-tests worden aangeleverd bij het CIZ. Op aandringen van Ieder(In) komen de kosten vanaf 1 januari 2018 geheel voor rekening van het CIZ.
dinsdag 4 juli 2017
Welke activiteiten doe jij binnen- en buitenhuis met je kind met een verstandelijke en motorische beperking? De Katholieke Universiteit Leuven en Rijksuniversiteit Groningen hebben de handen in ťťn geslagen om dit te onderzoeken.
woensdag 21 juni 2017
2016 kende een geweldige start: eind januari stemde de Tweede Kamer in met ratificatie van het VN-verdrag. Maar die geweldige start betekende niet dat Ieder(in) in 2016 gerust achterover kon leunen. Integendeel.
donderdag 13 april 2017
In het Emma Kinderziekenhuis/AMC en daarbuiten wordt steeds meer aandacht besteed aan het psychosociaal functioneren van kinderen met een chronische ziekte en hun ouders. Er is echter nog een groep die aandacht verdient. De broers en zussen van de chronisch zieke.
donderdag 30 maart 2017
Door VGnetwerken, het Erfocentrum en het Engelse Unique zijn 48 folders en een nieuwe website ontwikkeld. De folders en website geven antwoorden op vragen van ouders van een kind met een zeldzame afwijking in ťťn van de chromosomen of genen.
dinsdag 14 maart 2017
VGnetwerken is een bestuurslid rijker. Annina Logtestijn, moeder van Philip met het WolfHirschorn syndroom.
dinsdag 14 maart 2017
"Leuk om andere ouders te ontmoeten met hun zoon of dochter met het Koolen- de Vries syndroom. Het uitwisselen van ervaringen is waardevol. Met het oog op de toekomst is het fijn te horen hoe andere ouders het voor hun kinderen geregeld hebben."
woensdag 1 februari 2017
Sinds juli 2016 geldt ook in Nederland het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit betekent gelijke behandeling voor iedereen, ongeacht je beperking of handicap. Maar wat betekent dit VN-verdrag in Nederland in de praktijk?

realisatie: christiaanhoogeveen.nl